AĞRI / MERKEZ - Yukarı Küpkıran Ortaokulu

2023 YILI BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

·        Ailenin maddi durumunu gösteren beyannamenin doldurulması (Sınava girmek isteyen öğrencilere okul idaresi tarafından bu belge verilmiştir.

Velinin aşağıdaki belgelerden herhangi birini de okul idaresine ibraz etmesi gerekmektedir.

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI MEMUR İSE

·        1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasından bağlı bulunduğu kurumdan alınacak bir yıllık gelirini gösterir belge / bodro (Anne ve / veya baba için her ikisi için ayrı ayrı olacak)

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI İŞÇİ İSE

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI EMEKLİ İSE

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI ESNAF İSE

·        Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrı ayrı)

·        Serbest meslek sahibi ise, vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarasını belirten basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2022 yılı)  gelir vergisi matrahını gösteren belge (Anne ve /veya baba için her ikisi için ayrı ayrı olacak)

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI ÇİFTCİ İSE

·        Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve /veya baba için her ikisi için ayrı ayrı olacak)

·        Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2022 yılı için)

Örnek : Kişinin üzerinde kayıtlı 10 dönüm buğday tarlası bulunmaktadır. 2022 yılı gelir toplamı 10 000,00 liradır

Örnek : Kişi damızlık hayvan yetiştiriciliği yapmakta olup 10 adet inekten yıllık gelir toplamı 11 000,00 liradır. Gösterir resmi yazı.

ÖĞRENCİNİN ANNESİ VE / VEYA BABASI ÇALIŞMIYOR İSE

·        Anne veya baba için ayrı ayrı

- Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge

- Maliyeye gidilip Vergi mükellefi olmadığınıza dair belge

- Tarım müdürlüğüne gidilip; üzerine her hangi bir arazi ve hayvan bulunmamaktadır yazısı

Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan sonra aşağıdaki şekilde muhtara gidilip Ek-1 Belgesi tasdik edilecek.

Mahalle muhtarı ek-1 belgesinin gelirler bölüne; Yukarıdaki adı soyadı yazılı kişi  ………….. olarak serbest iş yapmakta olup 2022 yılı yıllık geliri  … TLdir, diyerek tasdikleyecektir.

Bu belgeler ile beraber öğrenci e okul üzerinde burs başvurusu yapacaktır. Okul idaresi tarafından değerlendirilen belgeler onaylanacaktır.

Yanlış bilgi neticesiyle oluşacak sorumluluk veliye aittir.

Yayın: 01.06.2023 - Güncelleme: 01.06.2023 14:32 - Görüntülenme: 120